Hvorfor vælge græskanter? Læs her.

Hvorfor græskanter er en genial løsning!

Jeg har endnu ikke selv en have, men glæder mig helt utroligt meget til den dag, jeg kan erhverve mig sådan en. Uden tvivl! Jeg tror, at en have, for rigtig mange mennesker, er forbundet med hygge. Et sted, der er ens helt eget, som man ikke behøver at dele med andre, hvor der altid er rart at være. 
For selvom haven ofte bruges i sommerhalvåret, hvor vind og vejr tillader og indbyder til udendørs aktivitet, er haven også gevaldig smuk, i sin helt unikke facon, når efteråret banker på døren, der senere hen bliver til kold og mørk vinter. 

Man kan, hvis du spørger mig, sagtens nyde sin have, også selvom sol ikke skinner, og der er vestenvind. Kloge mennesker siger vist nok også noget med, at der aldrig er dårligt, men derimod kun dårlig påklædning. Jeg ved ikke helt, om jeg æder den præmis, men lad nu det ligge. For sagen er den, at jeg elsker at bruge min barndomshave uagtet af, hvilken årstid det er. Når jeg siger bruge, kan det også være en kold og halvmørk dag i januar, der i forvejen føles som verdens længste måned, hvor jeg nyder den smukke have fra mit vindue. Er man rigtig heldig, sneer det. Om ikke andet kan man i hvert fald altid glæde sig ved tanken om, at indenfor et par måneder, vil haven atter blomstre igen – og samtidig indbyde til grillaftener, solbadning, hygge og leg. 

Hvis det står til mig, skal en enhver have være ejermand af en masse blomster. Gerne i bede. Mange steder i haven. Mine personlige drøm er at have en stor have, der forbindes af små, hyggelige stier, der snor sig gennem haven – lidt park-agtig stil, hvis det giver mening. Nok bare mindre, altså. At kunne gå fra bed til bed via stierne, måske endda forbi en havedam og slutte af på terrassen. Det lyder i mine øre, som noget af det mest fantastiske, jeg kunne forestille mig. At nyde synet af, hvordan haven tager form og lader sig styre af de forskellige årstider. 

Et rigtig godt tip til at anlægge bede, der også kan være midt i græsplænen eller være parallel med føromtalte stier, er ved at bruge græskanter – dette er nemlig en genial og effektiv måde, der muliggør en opdeling af de to elementer på en stilfuld og smuk måde, der giver en flot indramning.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *