Få mere ud af smykker du har arvet

Når vi med tiden desværre må sige farvel til vores bedsteforældre, kan man pludseligt stå over for en arv, du i den både sorgfulde og praktiske tid skal igennem. Arvede smykker er typisk efterladte ting, der hos mange har stor betydning.

At kunne viderebringe betydningen af familiemedlemmers smukke smykker har stor betydning for mange, og det har derfor stor værdi at lade smykkerne leve videre fx omkring egen hals eller på egne hænder.

Et personligt smykke

Hvis du arver smykker, kan du opleve, at smykkerne får stor betydning for dig, men at smykkerne ganske enkelt ikke passer til dig eller din stil. For nogle kan det også være mærkeligt at skulle gå med smykker, de er vant til at se blive båret af tidligere familiegenerationer. Der er her en helt anden mulighed:

Hos en smykkedesigner kan du få fremstillet et personligt smykke ud af dine arvede smykker. Du kan i sparring med din lokale smykkedesigner komme med idéer til, hvilke slags smykker du kan lide at gå med. På den måde kan smykkedesigneren tegne og designe bud på helt personlige smykker, det er muligt for dig at få lavet de arvede smykker om til.

Idéer til personlige smykker

Idéerne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det vigtigste er, at du i sidste ende får et smykke, du bærer med glæde hver eneste dag. Tanken om, at dine bedsteforældres smykker går i arv, kan indeholde mindeværdige og betydningsfulde familiehistorier, og for de fleste med smykker er det netop denne familiehistorie, de er med til at holde i live via arven.

Hvert smykke med hver sin historie, og herunder kan du læse idéer til personlige smykker.

Ring med initialer

Du kan få lavet arvede smykker om til en ring, der samler minder. Det kan blot være en enkelt ring, hvis det er mest din stil. Ellers er der muligheder for at gøre mindet om tidligere generationer mere synlig via fx initialer, som kunne være forbogstaverne på dine bedsteforældre.

Manchetknapper

Til manden er personlige manchetknapper en god mulighed. På den måde har manden mulighed for at bære sine tidligere generationer med sig tæt på hjertet, når jakkesættet skal benyttes til festlige og lige så mindeværdige begivenheder.

Ved manchetknapper er mulighederne også mange, og her kunne forbogstaverne på de personer, man arver fra, også være en idé, men også familienavnet eller et særligt familiært symbol kunne være bud på initialer og indgravering.

Vedhæng i halskæde

Et vedhæng i en halskæde er også et meget fint og enkelt bud på et smykke med stor betydning. Formen på vedhænget kan være helt efter smag, og her er det en god idé at have en tæt sparring med din smykkedesigner, så du får vedhænget helt, som du ønsker det til evigt minde om dem, der var.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *