Derfor er det fedt at være tilstede i nuet

Hvis du lever et typisk dansk liv i hamsterhjulet, så har du sikkert nok at se til – både i hverdagen, hvor der er masser af pligter og aftaler og opgaver, der skal laves, men ikke mindst oppe i hovedet, hvor en del af os har tendens til at bruge store mængder af tid. Det er naturigvis ikke dårligt at tænke tanker og føle følelser, men der er heller ingen tvivl om, at det kan være en befrielse at give slipe på de mange tanker, planer, bekymringer, forventninger og følelser der handler om fortiden og fremtiden, og i stedet lade sig synke hen i nuet – det nu, der er præcis lige nu.

Det synes jeg i hvert fald!

Og det er der tilsyneladende også en hel del andre mennesker rundt omkring – både i Danmark og mange andre steder i verden – som også har fået øjnene op for.

Det er de mange kurser i meditation, mindfulness og andre former for bevidsthedsgørelse og tilstedeværelse et godt bevis på.

Man kan nemlig få rigtig meget ud af at deltage i et kursus i for eksempel medidfulness, for på denne måde at øve sig i evnen at være til stede i lige netop det, der er i det øjeblik.

Mindfulness kursus er en af mulighederne, og hvis du gerne il få en idé om, hvad sådan et mindfulnesskursus kan indeholde, så kan du tage og klikke ind på linket og læse mere. På denne hjememside tilbydes der nemlig forskellige former for kurser og uddannelser, der altsammen har med mindfulness at gøre.

Hvis du ikke er så meget til at tage en uddannelse eller at opøve en bestemt teknik til at være til stede i nuet, så er der faktisk også mange andre måde, man kan øve sin tilstedeværelse på. Sandsynligvis har du allerede en række aktiviteter i din hverdag, hvor du er i flow og fuldt tilstedeværende. Jeg vil gætte på, at det enten er aktiviteter, som kræver din fulde koncentration eller fulde fysiske formåen, eller aktiviteter, som du simpelthen elsker, og hvor du derfor er i fuldt flow og ikke lader dig forstyrre af alle mulige andre relevante som irrelevante gøremål og tanker. 

Selv oplever jeg det for eksempel når jeg løber en tur ved stranden. Her er jeg i (næsten) fuldt fokus og mærker alt omkring mig – vinden mod huden, lungerne der trækker vejret hårdt, og lyden af bølgernes brusen ved strandkanten. Det er min hverdags-mindfulness.

3 tanker om “Derfor er det fedt at være tilstede i nuet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *